Skip links

Julehilsen fra jenter 12

Tekst: Anita Nerheim Kaasa
Bilde: Erik Hana

13.desember og årets siste kamp mot Sunde i Kvernevik Idrettshall. Smilende og glade møtes vi til oppvarming. Vi er konsentrerte og litt nervøse, vi vet jo aldri helt hva som møter oss, eller hvordan vi selv er i giret. Men det er fint å være sammen, og vi vet jo at vi kan, eller?

Så blåses kampen i gang. I begynnelsen går ballen nokså rolig. Det er sånn vi alltid spiller de første minuttene – litt usikre og nysgjerrige på hvem som står i mot, men når første målet går i nettet, er vi i gang. Da glemmes nervøsiteten og kampmoduset er på. Vi koser oss, springer, får til trekkene vi har øvd på den siste tiden og får ballen i mål. Ballen går kjapt, Sunde scorer også, og vi ligger under, men det gjør oss bare enda mer fokusert. Jobber bare enda hardere, og når det står igjen 3 sekund av første omgang, lurer en av spillerne våre inn en uventet og morsom ball, og vi går til pause med 8 – 6, i vårt favør. 

Det er god stemning i laget, vi tuller og ler med trenerne. Det er ikke alltid ting går som vi planlegger, men vi bestemmer oss for å jobbe videre – sikre pasninger, fokus og fart. Det blir en nervepirrende 2. omgang, og vi kan ikke slappe av for Sunde er like på som oss selv og følger oss tett. På tribunen sitter heiagjengen vår, holder til tider pusten og heier oss frem. Klapper litt for Sunde også, men høyest for oss. Det motiverer oss.

Vi spiller sammen, ser hverandre, mister en del baller fordi vi er slitne, men scorer jevnt og trutt. Vi gir oss ikke før sluttsignalet går, og da slipper vi jubelen løs! 16 – 13! Vi vant!

For en god gjeng vi er!